Înființarea asociației a căpătat sens in momentul in care am conștientizat că toate proiectele noastre gravitează în jurul aceluiași mecanism de generare a veniturilor și achitare a datoriilor, un cerc din care ne-am decis sa iesim întrucât am migrat către investirea unui procent tot mai mare de energie în proiecte care să împlinească și o alta categorie de nevoi…. cele sufletești. Am sesizat că acea „quintesenta” a vieții o simțim reală când includem un ingredient special: Împreună!
Când atenția noastră este orientată către proiecte tip Împreună, toate celelalte activități oneroase capătă sens și motivație.

Ne-am propus, pentru moment, câteva proiecte principale pe care dorim să le manifestăm în perioada următoare:

1) CaricatuRO
Prima convenție internațională de caricatură organizată la București în perioada 12 – 16 August 2023 își propune să adune artiști din toată lumea uniți de pasiunea pentru acest tip de artă. Din experiența noastră se creează o puternică sinergie creatoare în care artiștii învață, împărtășesc din experiențele lor, se împrietenesc și acceptă că diversitatea este un element de evoluție. Nu de multe ori s-a întâmplat să folosim cuvântul Familie în loc de Comunitate. Acest eveniment a fost motorul principal în crearea asociației și a deschis apetitul pentru mai multe proiecte pe care le vom crea în timp, pe rând.

2) Co-ob
„Coloring Outside Of the Box”

Ne dorim să dedicăm acest spațiu prieteniei, artelor, iubitorilor de frumos, care simt că prin artă iși pot exprima sentimentele și explora soarele interior. Considerăm că ființa umană manifestă din copilărie o atracție pentru estetică și exprimare prin acțiuni creative.

„Fiecare copil este un Artist. Problema este cum să rămână un artist și după ce crește.”
Pablo Picasso

În activitățile noastre am întâlnit deseori oameni care ne mărturiseau că și-ar fi dorit o legătura mai strânsă cu arta dar tumultul vieții le-a deviat drumul.
De asemenea am primit de multe ori întrebarea dacă organizăm cursuri de creație artistică și mereu ne-am promis că vom onora cândva aceste nevoi.
Astfel, s-a născut proiectul Soare și Culoare, pentru copiii care au nevoie de susținere în procesul natural creativ, și de asemenea pentru adulții care își doresc să acceseze funcția terapeutică a Artei, fie și la nivel de hobby.

Spațiul dorim să fie utilat cu biblioteca, sală de curs cu mese și scaune, materiale de lucru și alte facilități în functie locație. Însă cea mai importantă parte este atragerea unei echipe de facilitatori inimoși care să susțină atelierele.

Proiectul urmează să fie manifestat în perioada următoare, pentru întrebări sau idei de colaborare, ne puteți contacta la telefonul 0737 068 746 sau email office@lumania.ro

3) “ROI-ul Artiștilor”

Vocația de Artist uneori nu se suprapune cu ideea de Meserie, sau Carieră, întrucât în societatea românească încă exista preconcepții conform cărora nu se poate trăi din Artă, sau că întâi trebuie să sufere artiștii pentru a crea ceva frumos și memorabil, sau că nu se pot bucura de abundentă financiară în timpul vieții.
În acest domeniu atât de sensibil și inspirațional pentru lumea în care trăim au existat de-a lungul timpului și exemple negative, pe baza cărora s-au creat aceste percepții deformate.
Noi credem că în prezent orice vocație realizată cu pasiune și un minim de sprijin prin consiliere, poate deveni o carieră.
ROI-ul ne conduce cu gândul atât la dinamism și grup, dar și la un termen financiar return-on-investment. În multe cazuri artiștii, din România cel puțin, întâmpină dificultăți în a-și recupera investiția de resurse alocate în timpul pregătirii artistice, și aceasta deoarece nu avem o manieră de ghidare pe acest drum.

Prin proiectul “ROI-ul Artiștilor” dorim să lucrăm mai ales pe partea de consiliere, atât vocațională cât și pe cea de dezvoltare personală, coaching și crearea unui MindSet sănătos. Se pot susține cursuri de către Artiști care trăiesc din Artă, sau training-uri în domenii complementare.

Considerăm că necesitatea unui astfel de proiect este foarte mare iar reușitele pot schimba la nivel micro comunitatea în care trăim. Arta și Cultura știm că reprezintă motorul spiritual al societății și suntem bucuroși să încurajăm aceste vocații.